maandag 22 oktober 2012

kerstballen van katoen

Ja, ja, onze lieve Sinterklaas moet nog komen; ik weet het. Maar je kunt niet vroeg genoeg aan kerstballen beginnen :). Ik was voor de beurs in september al in kerststemming (en dan moet je weten dat ik geen kerstfan ben!). Kippers verkoopt een fantastische ongebleekte katoen waarmee je heel leuk kerstballen kan maken op een supermakkelijke manier. Ik gebruik het katoen heel veel voor van alles en nog wat.
 
 
Je hebt nodig een styroporbal en een stuk katoen. Het katoen scheur je (niet knippen) in stroken van 1 tot 1,5 cm. De bal smeer je in met Chemage en nu plak je de stroken kruislings op de bal. Ik heb in de bovenkant van de bal een klein oogje geplakt en hier een strookje kant doorheen als ophanging. Heel makkelijk en heel leuk!
 
De bal rechtsboven in heb ik als volgt gemaakt: teken met een verdwijnpen een rondje op katoen, stempel een kerstafbeelding (rond), zigzag langs de verdwijnpen en knip de stof langs de zigzagrand uit. Teken met een verdwijnpen een grotere cirkel op een lapje katoen en knip dit ruim uit. Naai nu het kleine rondje op dit lapje (in het midden). Leg een 2e lapje achter dit geheel en zigzag langs de getekende lijn. Laat een stukje open. Vul de bal, knip langs het zigzagstiksel de stof weg, laat bij de opening iets meer stof over. Naai nu de opening dicht en knip de overtollige stof weg. Lintje eraan om op te hangen en nog een kerstbal klaar!
Het NOEL ornament van MDF is ook bij Kippers te koop. Is het niet allemaal een beetje Jeanne d'Arc stijl? In ieder geval landelijk en daar houd ik van. Op de site van Kippers kun je de laatste Inspiratie downloaden met de nieuwste artikelen en nog veel meer mooie voorbeelden.
Lieve groetjes, Gepke
 
 
 

zondag 21 oktober 2012

op = op

Nadat ik met Your Zoap gestopt ben heb ik een ieniemienie webwinkel ingericht: www.rosadotje.nl. Hierin vind je het RoSa Dotje papier en wat andere leuke artikelen. Maar ik doe er helemaal niets mee en dat is natuurlijk niet de bedoeling van een webwinkel!
De laatste artikelen: voornamelijk de 3m rollen Engels lint (ook het ABC lint uit Eline's huis boek) heb ik in de uitverkoop. Ik heb niet heel veel voorraad en houd de webwinkel ook niet zo lang meer aan.
Met dit blog ga ik gewoon door, net als met mijn passies: ontwerpen en fotograferen!

NB INMIDDELS ZIJN ALLE ROLLEN OPGEKOCHT!
 
 
Fijne zondag allemaal! Lieve groetjes, Gepke
 

vrijdag 19 oktober 2012

Overzichtje RoSa Dotje papier

Ik vond het leuk om een overzichtje te maken van al het papier wat tot nu toe door www.kippers.nl is uitgebracht.
 
30,5 x 30,5 papier (12 stuks):
 
 
15,2 x 15,2 papier:
 
 
En A4 papier:
 
 
Leuk hé om alles bij elkaar te zien :).
Lieve groetjes, Gepke
www.gepke.com (fotografie site)
 
 
 

donderdag 18 oktober 2012

Nieuwe hobby

Naast het ontwerpen, wat ik nog steeds heel graag doe (ik heb weer een superleuke nieuwe serie ontworpen maar die komt pas eind december uit), heb ik een nieuwe hobby! Fotograferen! Op dit moment volg ik een opleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn en hoop over 2 jaar dit af te ronden en mezelf een fotograaf te mogen noemen. Zo leuk weer dit!
Wie me een beetje kent weet dat ik aan één uitdaging niet genoeg heb :). Ik heb getwijfeld of ik de vorderingen op dit gebied ook op mijn blog zal vermelden maar heb besloten het wel te doen. Naast het ontwerpen is het ook een stukje van mijn leven.
Vorige week heb ik een fotoshoot gehad met een klein popje; Lola van 2 maanden.
En met Jason, een heerlijk spontaan ventje.
 
Ik wil heel graag veel oefenen en heb een leuke aanbieding voor een fotoshoot. Meer info vind je op mijn fotosite www.gepke.com. Ik ben benieuwd naar wat jullie van de foto's vinden.
NB. Vind je het ook leuk om een fotoshoot door mij te laten verzorgen? Op dit moment reken ik 50 euro, hiervoor maken we een klein uurtje foto's, de mooiste 20 bewerk ik en plaats ik op een CD. Deze kun je zelf laten afdrukken en/ of vergroten. (gepke@rosadotje.nl)
Lieve groetjes, Gepke