woensdag 17 augustus 2011

Romantisch boekje van Jeanette

Jeanette heeft weer zoiets prachtigs gemaakt! Ik weet zeker dat veel dit helemaal geweldig vinden. Je hebt er niet zoveel voor nodig. Voornamelijk Stazon Inkt Stone Grey, kant, broderie, knoopjes, keperband, stempels en een oude sloop of laken (of van bijv. Zeeman). Voor al deze materialen kun je uitgebreid terecht in m'n webwinkel www.yourzoap.nl.

Kijk maar:
En zo maak je het:
Knip uit het witte stof 10 vierkanten van 20 x 20 cm. En 5 vierkanten uit het fiberfill van 18 x 18 cm. Bestempel alle delen aan 1 kant ! Stempel ook op keperband en plak dat op ,ook kun je op een ander stukje witte stof stempelen en dat erop naaien, laat je fantasie lekker gaan ! Naai er knoopjes op en een stukje kant hier en daar. Naai langs 1 kant van elk deel een stuk broderie/kant , plak er rozenlint langs .Wanneer alle delen klaar zijn naai dan 2 delen helemaal rondom op elkaar met ertussen het fiberfill.Ik heb niet de kanten afgezigzagd , kan natuurlijk wel wanneer je dat mooier vindt !
Sla er verdeeld 3 nestelringen in. Je kunt voor dit boekje allerlei foto’s gebruiken natuurlijk…ik heb ze op cardstock uitgeprint dan glanst het niet zo, maar dat is mijn smaak! Naai er 3 onder elkaar op een reep witte stof, knip de maat van de stof naar gelang de grote van de foto’s ! Stempel rondom en tussen de foto’s , aan 3 zijden komt er kant of broderie langs, aan de onderkant komt een stukje bestempeld dubbelgevouwen keeperband , stik 2 delen met de foto’s op elkaar en plak aan beide zijden op het keeperband een linnen knoop. Sla er 1 nestelring in, vouw het nu als een harmonica in elkaar , even met de schaar eroverheen voor een scherpe vouw. Bevestig nu alle delen aan de 3 grote ringen, tussen de bladzijden komen de foto’s. Stempel 2 verschillende vlinders dubbel , plak ze op elkaar met ertussen een lintje , bevestig 2 bedels aan een lint en knoop het aan de bovenste ring vast, stempel tekst op een stukje keperband , plak er een knoopje op en bevestig dit ook bovenaan vast !
Jeanette bedankt! En voor iedereen: veel plezier met het maken van een boekje of zoals de laatste foto een hart of iets anders. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Lieve groetjes, Gepke

10 opmerkingen:

 1. hoi meis
  dit is schitterend zeg
  ze maakt ook zulke mooie dingen elke keer weer
  ik hoop volgende week je te bellen voor langs te komen, het is momenteel zo'n gekkehuis
  maar morgen ga ik lekker een dagje zwolle, ik had weer een gratis kaartje gewonnen
  liefs angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw wat een geweldig mooi boekje
  groetjes miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wowwww schitterenddddd.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi boekje.
  Erg stijlvol.

  groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank jullie wel meiden , maar Gepke verkoopt ook zulke mooie spullen om dit te maken ! Graag gedaan Gepke !

  Lieve groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het een mooie boekje geworden he, ik ben er helemaal weg van.
  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Angelique .. jij ook al naar Zwolle. Ik ga er ook heen ... knotsgekke dagen he .. misschien komen we elkaar wel tegen haha.

  Maar dit is wel heel erg leuk. Dat wil ik ook haha. Alleen ben ik niet handig met een naaimachine (het er niet eens eentje).

  Groetjes,
  Kethy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat super gaaf zeg! Ik vind het hart erg mooi!

  Groetjes,
  Hannie.

  BeantwoordenVerwijderen