maandag 20 december 2010

Kerstboompje en kerstballen met veel glitter en kant

Geïnspireerd door Lenet ben ik aan de slag gegaan met een styropor cone, kant en kraaltjes.


Ik heb de styropor cone eerst ingesmeerd met lijm en hierover Sandy Art wit glitterzand gestrooid. Dat glittert namelijk zo geweldig, helaas op de foto niet goed te zien. Daarna heb ik met textiellijm een paar laagjes kant opgeplakt. De slinger heb ik gemaakt van dun ijzerdraad met daaraan diverse parels, kraaltjes en bedeltjes. Met ijzerdraad kun je geweldig rijgen, lekker makkelijk. Maar voor een extra leuk effect heb ik het draad hier en daar om een saté prikker gedraaid zodat er spiralen ontstaan. De bloempot heb ik wit geschilderd. Met chemage een rand kant langs de bovenkant geplakt en het kant ook nog even meegeschilderd zodat het dezelfde kleur wit heeft als de pot. Daarna een rand boa langs de bovenkant geplakt. Onder het boompje heb ik wat styroporballetjes gelegd. Deze heb ik ook met lijm ingesmeerd en Sandy art glitterzand erover heen gestrooid. Ook leuk als kerstbal:

Dit heb ik vorige week met de kleinkinderen gedaan, kijk wat leuk! Drie van die kerstballetjes bij elkaar gebonden met lint. Voor onderaan iedere bal mochten ze een kettinkje van kralen maken. Ook weer geregen aan ijzerdraad en met een pennetje in de bal gestoken. De boefjes wilden alleen niet op de foto :).

Misschien nog een leuk idee voor in de kerstvakantie. De moeders waren er in ieder geval erg blij mee en de kindjes vonden het erg leuk om te doen.
De meeste materialen staan op m'n site; alleen de styropor artikelen moet ik nog toevoegen.
Lieve groetjes, Gepke8 opmerkingen:

 1. Wat is hij leuk geworden!!!
  ben jij al oma van zulke grote kleinkids jóh??
  Lekker meiden hoor!!!

  fijne avond...liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, wat leuk, Gepke! Super dat je nu met je kleinkinderen kunt knutselen. Je vertelde laatst al zo enthousiast over de knutselsessies met je eigen kinderen (-:
  groetjes van Judith

  ps: compliment voor je jonge uitstraling! Ik had niet gedacht dat je al kleinkinderen hebt (-: Super gezellig, lijkt mij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gepke,

  Wow je kerstboompje is echt geweldig geworden helemaal leuk en kerstballen zien ook erg leuk uit kan me voorstellen dat je kleinkinderen het leuk vonden om te maken.

  gr.Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jeetje dit is super gaaf meis
  je kleindochters zijn zo schattig op de foto's
  en nog mooie dingen gemaakt ook
  als ik je niet meer spreek voor de kerst, wil ik je toch nog even fijne kerstdagen wensen en een gelukkig nieuwjaar meis, geniet ervan
  liefs angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi Gepke!Leuke foto's van je kleinkinderen, ook al zo creatief!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is een schitterend boompje geworden! En ook de knutsels van je kleinkinderen zijn prachtig zeg, zo mooi aan het lint.

  Groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja die is zo leuk...wilde ik ook doen, maar gaat niet meer lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg gaaf Gepke!!! dat boompje wil ik ooooookkkkk, gaat op mijn to-do lijstje voor volgend jaar!
  En wat leuk zo aan de freubel met je kleinkinderen.Geweldig mooi wat ze hebben gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen